Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.08.2012 14:31 - Къде остана спортът на България?
Автор: jorrohristov Категория: Спорт   
Прочетен: 1557 Коментари: 3 Гласове:
4

Последна промяна: 12.08.2012 14:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
      Трийстата Олимпиада привършва и отново идва ред на времето за равносметките и оценките.Този път обаче равносметките за българското предтавяне ще бъдат премесени с тъжни констатации и мигане на "фандъци".
      Два медала!Само два медала от иначе рекордно малобройната ни делегация от общо 62 състезатели и 62 място в класирането по медали .В тази същата класиция сме изпреварени от страни като Бахамите,Гренада и още 3-4 държави от т.нар. трети свят.Явно в спортно отношение мястото на милата ни родина е там ,в третия свят.
     Какво се случи?
     Спортисти имаме и то добри и отдадени на спорта.Желание има,но до там!
     Спорт с едното желание и на голи мускули не се прави!За спорта трябват бази и средтва.За спорта трябва политика и постоянна методична работа с децата от най-ранна детска възраст.За да се постигнат високи резултати в професионалния спорт трябва да е развит и масовия такъв,за да излизат кадри.
      Кой доведе до този пълен крах спорта и обезлечи израза "За спортната слава на България"?
      Ако започна да изброявам поименно всеки един от разсипниците на българския спорт ще ми отнеме доста време,но и донякъде това е невъзможно защото те са толкова много и всеки знаен или незнаен "спортен деятел" е замесен в схеми и схемички.Всеки прехвърля вината за финансирането към другия и парите от държавата,колкото и да са те малко или много,не достигат до състезателите а се губят като водатата в "Дяволското гърло".Явно управлението на БГ спорта и на федерациите може да се оприличи и нарече само на тази пещера в Родопите.
       През последните години започна да се прави нещичко,но и това не е достатъчно.Не може да се чака на една нова спортна зала,която между другото се ползва повече за концерти от колкото за спорт,да възроди позакъсалия наш спорт и да направи така ,че родния трибагреник да се вее гордо на Олимпийския връх.Ще се повторя трябва да се развие масовия спорт и спортът сред децата тогава ще чакаме медали-не сега!
        Къде отиде и къде остана българския спорт?Отговорът е : отиде в Лондон и остана на майната си!Там отиде целя ни спорт щом в традиционно най-силния български спорт-борбата разчитахме само на Станка да ни отсрами и тя го направи,но до там.До кривата круша!
        На края поздравявам за представянето феноменалния Данчо Йовчев,златната Станка Златева,боксьорите,волейболистите,гимнастичките.Всички останали около 50 български олимпйци поздравявам за екскурзията им до британската столица и се надявам поне за мига да са зърнали Кралицата.Така поне ще има с какво да се похвалят като се върнат.
Нека следващатата Олимпиада да създаде шампиони,а не туристически групи и снимки със статуята на Христос.Нека се знае от сега и спортистите да се готвят за Рио де Жанейро,защото там няма да са на карнавала,а на Олимпйски игри!



Гласувай:
5



1. gadfly - ...
12.08.2012 15:13
"За спорта трябват бази и средства"

...според Бойко Борисов - може би.
цитирай
2. jorrohristov - ...
12.08.2012 15:37
Без бази няма къде да се готвят спортистите,но бойковите бази които са само за пред камерите не помагат...
цитирай
3. анонимен - на къде върви спортът в Бг
13.08.2012 00:28
На къде? надолу естествено. Не върви добре спортът, защото не се инвестират пари в него. Другата седмица е M-tel Beach Masters и нас кой ще ни представи на този международен елитен турнир? Кажете сещате ли се поне за 1 име на трньор по плажен волейбол? Поне 1? Е как да се сетите, като никой не се занимава с подрастващите, а те са бъдещите спортисти на България - и без работа няма успехи и няма как да стане. Дано да се събудят малко хората занапред, защото много свестни българи като Бербатов, Радо Стойчев и Казийски - преуспели навън българи вече ги изгониха от Бг...мислете си какво остава тук?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: jorrohristov
Категория: Други
Прочетен: 13448
Постинги: 2
Коментари: 3
Гласове: 6
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930